Kort bakgrundstext 

Maria Broberg (född 1977) debuterade med den kritikerrosade romanen Bakvatten våren 2020. Hon är uppvuxen i Piteå och är sedan ett tiotal år bosatt i Nedre Saxnäs utanför Sorsele. Hon är idag verksam som kommunikatör, skribent och kommunpolitiker med hjärtat i glesbygds- och demokratifrågor. 

Lång bakgrundstext

Maria Broberg (f 1977) är uppvuxen i Piteå och sedan ett tiotal år bosatt i Nedre Saxnäs, Sorsele, platsen som inspirerade henne till den kritikerrosade debutromanen Bakvatten (2020), tillsammans med sin familj.

Maria Broberg har varit bosatt i Umeå och Stockholm och är utbildad kulturjournalist; tidigare verksam som musikskribent och litteraturkritiker. Hon var en av Sveriges första kvinnliga musikbloggare i början av 00-talet och bidrog med tre essäer i antologin Digfi: Mix (2005). Maria Broberg är också publicerad som krönikör, essäist och opinionsskribent.

Idag jobbar Maria Broberg som kommunikatör och är kommunfullmäktiges ordförande i Sorsele kommun för Vänsterpartiet.

Pressbilder

Fotografens namn måste alltid anges. Bilderna finns också att hämta på Norstedts förlags hemsida. Får endast användas i samband med material om aktuell bok.

Foto: Andreas Nilsson

Foto: Andreas Nilsson

Foto: Josephine Laul

Foto: Andreas Nilsson

Omslagsbild

Foto: Andreas Nilsson

Recensionsex

Recensionsexemplar beställs hos Norstedts förlagsgrupp

bokningar

Arrangemangsbokningar? Skicka e-post till maria@textuell.se