Det fanns en tid då jag bloggade mycket. Nu blir det ett omtag: jag tänker blogga om någonting helt annat än musik (som jag började blogga om, i tidernas begynnelse, jag utnämndes till och med till Sveriges första kvinnliga musikbloggare när det begav sig) eller byggnadsvård (som jag gjorde när vi restaurerade vårt gamla hus. Bloggen ligger kvar och orsakar då och då diskussioner om linisoleringens vara eller icke-vara, fuktspärrar och färg). Jag ska inte sticka under stol med att bloggen är en av de tilldelade uppgifterna i mina studier i litterär gestaltning vid LTU, men det känns roligt att ha en anledning till att börja om. Igen. Jag tycker egentligen alldeles för mycket om att göra fel – ingen tydlig målgrupp, inget brett ämne med spridningspotential, jag gillar bara att nörda ner mig fullständigt och så får det väl också vara. Och samtidigt bloggar jag därför att jag sitter med ett färdigt skönlitterärt råmanus i min MacBook, och här beskriver jag min fortsatta resa framåt. För framåt ska jag ju, oavsett.